Sjokoladeis

Fra Smakfulle favoritter
Gå til: navigasjon, søk
Selvkomponert sjokoladeis!

Denne sjokoladeisen var i grunn et lykketreff. Vi hadde en del eggehviter til overs som vi ønsket å gjøre noe (u)fornuftig med. Vi startet med å lage italiensk marengs, men endte opp med å lage en overraskende god sjokoladeis på måfå som krever verken ismaskin eller regelmessig røring under innfrysingen.

Ingredienser

Til italiensk marengs

 • 2,5 ss vann
 • 2 eggehviter
 • 1/2 ts sitronsaft
 • 6 ss sukker

Til sjokoladeisen, 6-8 porsjoner.

 • 160 g italiensk marengs
 • 200 g mørk kokesjokolade
 • 2 dl kremfløte

Slik gjør du

 1. Start med å lage marengsen. Kok opp vann og 4 ss sukker i en kjele. La det småkoke i et par minutter til sukkerlaken begynner å koke med store bobler (ca. 110-120 grader).
 2. I en bolle, pisk eggehvitene stive. Tilsett 2 ss sukker og 1/2 ts sitronsaft mens du fortsetter å piske eggehvitene.
 3. Hell den varme sukkerlaken i bollen, litt etter litt i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Til slutt får du en tykk softisaktig marengsmasse.
 4. Smelt sjokoladen i vannbad.
 5. Stivpisk kremfløten.
 6. Bland sjokolade, krem og marengsmasse forsiktig sammen. Tilsett gjerne små sjokoladebiter i kremen. Fordel isen i små porsjonsskåler og sett dem i fryseren i ca. to timer. Dersom man velger å fryse alt i en boks eller skål, bruker den nok litt lenger tid på å fryse.


Notat: Vi satte marengsmassen i frysen før vi brukte den i sjokoladeisen. Marengsmassen var betraktelig mindre luftig etter at den hadde tint. Likevel fikk vi en meget god konsistens på isen til slutt. Neste gang skal vi likevel prøve å lage isen med marengsmasse som ikke har vært frossen for å se om det blir bedre og mer mousse-lignende iskrem av det.