Rishikesh

Tre eldre menn i Rishikesh

Seks timer unna Delhi med bil ligger Rishikesh, yogaens verdenshovedstad, inngangsporten til Himalaya, stedet hvor den hellige Ganges-elven forlater Shivalik-fjellet og renner ned i et juv i dalen. Det var her Beatles dro i 1968 for å besøke Maharishi Mahesh Yogi, guruen som er kjent for å ha gjort transcendental meditasjon populær. Og det var her mange av sangene på «The White Album» ble skrevet.

Geeta Bhawan, et ikonisk tempel i Rishikesh

Byen er en interessant og litt sær plass. Det er både avslappende og kaotisk på samme tid. Man møter vakker natur, store mengder pilegrimer og hellige babaer, store og små kyr, mange turister og like mange turistbutikker og gateselgere som selger alt fra røkelse til edelstener og smykker, klær, bilder av hinduistiske guder, naturmedisiner og hennafarge.

Anders drikker te med noen turister fra Punjab

Hinduismen har en helt sentral plass i byen. Det er ingen alkohol og all maten er vegetarisk. Det er dropp-inn yoga- og meditasjonsklasser rundt omkring og mange sentre og ashramer som tilbyr diverse typer meditasjonskurs. Vi krysset Ganges fire ganger, fikk med oss en felles kveldsbønn og sendte et tent lys og blomster ned elven, og vi så mange pilegrimer som trosset sommerflommen og badet i den hellige elven.

 

Dette innlegget ble publisert i Ut på tur!. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Rishikesh

  1. Maria Prytz Lerberg sier:

    Så flott dere ser ut til å ha det og så mye dere opplever!
    Kanskje jeg skulle melde meg som Norrøna sin utsendte der nede?! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *