Ceylon

Stranden i Trincomalee

Forrige helg rømte vi fra varmen, folkemengden og bylydene. Målet vårt: litt sol (den kommer sjeldent frem i Delhi, varmen til tross), litt dykking og mye avslapping. Etter fire timer med fly og åtte timer i bil var vi fremme i Trincomalee, en havneby på østkysten av Sri Lanka, tidligere Ceylon.

Frodige og vakre Sri Lanka – det Indiske havs perle – skiller seg ut fra India på noen overraskende måter: små unger som sitter bakpå motorsykkelen til sine foreldre har barnehjelm på seg; det har vi fortsatt aldri sett i Delhi. Veiarbeiderne har på seg refleksvester og den delen av veien de jobber på er avstengt med bånd og kjegler. Trafikkregler fungerer på samme måte, men alle bilistene bruker i det minste lys på natten. Politiet smiler til de som kjører forbi og folk virker veldig vennlige og imøttekommende.

I Delhi bør man bare spise fisk og sjømat i månedene som inneholder en ”r”. I Trincomalee derimot finnes ingen slik regel. Etter å ha hilst på flesteparten under vann, nøt vi reker, langust og fisk på grillen på kvelden.

Med tanke på den lange bilturen skulle vi ideelt sett kanskje hatt en dag til eller to i Trincomalee. Likevel var det helt klart verdt det, spesielt siden vi traff på denne lille banden på vei tilbake til Colombo. Sri Lanka skal være hjem til minst 5879 ville elefanter. Vi var så heldige at vi fikk sett åtte av dem.

Dette innlegget ble publisert i Ut på tur!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *