Andaman & Nicobar

Plutselig kom påskeferien og plutselig satt vi på flyet til Port Blair, den administrative hovedstaden i Andaman & Nicobar og inngangsporten til en avslappende ferie i idylliske omgivelser.

Tidligere en fryktet straffekoloni som gikk under navnet Kalapani – Sorte Hav – er Andaman & Nicobar i dag mest kjent for sine flotte strender og tropiske klima. Selv om store deler av øyenes rike koralliv ble ødelagt i 2010 på grunn av en ekstra varm El Niño, er dette fortsatt et av de beste dykkeområdene i India.


Se større kart

Markedet på Neil Island

Etter en litt uheldig start i Port Blair (hotellet vårt var velsignet med veggedyr) kom vi til Neil Island, en sjarmerende liten øy med få turister, få biler, nydelige strender, et helsesenter som deler ut salve og allergitabletter til uheldige turister som er blitt spist opp av veggedyr,  Indias kanskje beste restaurant som serverer utrolige måltider og de beste mango-, kokos- og bananlassiene mens ungene til kokken spiller Super Mario på nabobordet, og visstnok verdens minste dykkesenter.

En fornøyd sertifisert dykker

Johann, en trivelig inder fra Goa som driver dykkesenteret og var alene der nå på slutten av sesongen, fikk oss gjennom siste del av dykkerkurset, og vi kan nå skryte av å være PADI Open Water Divers. Han ble dessverre litt uheldig med strømmen til luftkompressoren og båtmotoren etterhvert og kunne ikke ta oss med på så mange dykk vi ønsket, så derfor pakket vi sekken to dager tidligere enn planlagt og satte kursen mot Havelock Island.

Havelock er den mest kjente øyen på Andaman & Nicobar; større, mer turistifisert og ikke på lang nær like sjarmerende som Neil. Derimot var dykkeopplevelsen veldig artig og vi kan slå fast at blekkspruter er veldig rare vesener.

Dette innlegget ble publisert i Ut på tur!. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Andaman & Nicobar

  1. Aage sier:

    Gåttabanen kor gøy dokker har det då!!!! Dette brevet fikk det til å krible og kravle, dere lever jo livet sånn jeg alltid har drømt om… eller har jeg veggedyr? Masse klemmz fra Aage og Snjeska i et land hvor våren akkurat nå banker på, mykgummi vinterdekk skal av i helgen!! heisveis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *