Made in India

Gateskredder

Det er ikke akkurat mangel på klesbutikker eller klesprodusenter i denne byen. Det finnes en mengde markeder med flere titalls ”hull-i-veggen” butikker som selger billige klær i bøtter og spann. Palika Bazaar ved Connaugh Place er et godt eksempel på det. På den andre enden av skalaen har man flotte kjøpesentre som selger velkjente merkeklær og latterlig dyre luksusvarer.

Skulle man likevel ikke finne det man er ute etter, eller ønsker man å ha noe som er litt mindre masseprodusert, kan man rusle en liten tur bort til skredderen. Noen skreddere har fortauet som sin arbeidsplass, andre holder til i litt romsligere lokaler.

For en overkommelig pris får man laget ting akkurat slik man vil ha dem. Man velger ut stoff, bestemmer seg for form og fasong, de tar mål og etter to prøvinger går man ut glad og fornøyd med et skreddersydd plagg i hånden. Det er i alle fall det som er planen. Det ser veldig lovende ut for Anders sin jakke og skjorter så langt.

Men så spørs det om det er like lett å finne noen som syr dameklær som ikke er sari eller andre typiske indiske plagg.

Dette innlegget ble publisert i Delhi. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *