Helgetur til Jaipur

Utsikt til Jal Mahal fra hotellrommet. Det gamle palasset ligger midt i en innsjø og kan kun nås med båt. 

Med hjemmelaget matpakke og rustet med elektroniske hjelpemidler (til tidsfordriv under den lange bilturen) satte vi oss i bilen tidlig en lørdag morgen. Etter fem og en halv time var vi fremme i Jaipur, den rosa byen, den største og kanskje mest kjente byen i Rajasthan.

Etter et raskt stopp på hotellet tok vi med oss fotoapparatet og dro ut for å leke turister.

City Palace består av flere vakre palasser som tilhørte Maharajaen av Jaipur. Mens deler av palasset er omgjort til museum, brukes andre områder fortsatt som bolig for den gamle kongefamilien.

Ikke langt unna ligger Hawa Mahal, vindens palass, som ofte pryder forsiden av turistbøker om Jaipur. Mens City Palace var en flott opplevelse, var Hawa Mahal en smule annerledes enn det vi hadde sett for oss. Fasaden er utrolig vakker, men klemt mellom mange salgsboder og hovedveien forsvant palasset i det kaotiske bybildet.

Vi var tydeligvis ikke de eneste som hadde fått med oss at den kjente Raj Mandir-kinoen var verdt et besøk; halvparten av salen var fylt med utenlandske turister. Den stilige salen, et ivrig indisk publikum som plystrer og klapper og ler høyt gjennom store deler av filmen, en actionkomedie i Bollywoodstil uten tekst gjorde det hele til en morsom opplevelse.

Albert Hall-museet ligger i en stor park midt i byen, og har en fin utstilling av blant annet indiske malerier, håndverk, tradisjonelle musikkinstrumenter og flotte broderier. De har også en egyptisk mumie og en artig utstilling av små leireskulpturer som viser de 100 vanligste yogastillingene. Men for mange av de besøkende var Anders like interessant. I tillegg til å være med på feriebildene til indiske turister fikk han også gleden av å skrive autografen sin på hånden til en nysgjerrig ungdom.

Fra murene rundt Jaigarh Fort har man utsikt over det en del større Amber Fort.

Det er begrenset hvor mye man rekker over på en helg, men før vi vendte kursen tilbake til Delhi besøkte vi Jaigarh Fort. Fortet ligger på en ås og fra de høye murene og vakttårnene har man en flott utsikt over byen. Fortet er også hjem til en god del aper. De holder seg stort sett for seg selv og bryr seg lite om turistene. På avstand ser de ganske søte ut. Men da vi havnet ansikt til ansikt med en nokså stor ape som viste overraskende skarpe tenner valgte vi å la den være i fred og heller ta en omvei tilbake til bilen.

Dette innlegget ble publisert i Ut på tur!. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Helgetur til Jaipur

  1. Ranveig sier:

    Kjenner på meg at eg ønskar meg Jal Mahal til jul… Kjekt å lese og sjå bilete!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *