Happy Diwali!

I går var det lysfestivalen Diwali (eller Deepavali), en av de viktigste festivalene i hinduismen. Under den fem dager lange feiringen er det flere viktige hendelser som markeres. Hvilke dager som har mest betydning varierer noe fra region til region, men en av de viktigste hendelsene er at Lord Krishna og hans kone seiret over demonen Naraka. Man feirer at det gode vant over det onde.

Diwaligave

Selve dagen er som en blanding av julaften og nyttårsaften. Gatene pyntes med lys, hjemmene pyntes med blomster og lyses opp med stearinlys og oljelamper. Familien samles og man gir hverandre gaver.  Det ikke uvanlig å se barn leke med kinaputter og annet fyrverkeri i et par uker før festen, og på selve dagen tar det helt av. De voksne overtar showet, og fyrverkeriet står på for fullt fra seks-sju på ettermiddagen til rundt midnatt. 

Gavekurver

I matbutikkene kan man få kjøpt ferdigpakkede gavekurver fylt med sjokolade, nøtter, hermetikk og frukt i alle mulige størrelser og prisklasser. Men mens julemarsipanen dukker opp i Norges butikker allerede i begynnelsen av oktober, så venter markedsmaktene i India med å reklamere for Diwali-brus, Diwali-smykker, Diwali-snop og andre fantastiske Diwali-tilbud til det bare er en knapp måned igjen.

Happy Diwali!

 

Dette innlegget ble publisert i Delhi, Kultur. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *