Monsun

Først kommer skyene. Det blir mørkt. Så smeller det. Lyn og torden. Og store regndråper. Det er ikke uvanlig at strømmen går. TV-signalet har også en tendens til å forsvinne inni mellom. Det er monsuntid i Delhi.

Her varer monsunen sånn omtrent fra juni til midten av september. I gjennomsnitt faller det ca 258 millimeter nedbør i løpet av august som er den mest regntunge måneden, og bare sist fredag ble det registrert 90,1 millimeter i løpet av 13,5 timer. Til sammenligning får Oslo omtrent 750 millimeter i løpet av et helt år.

Veier forvandles til innsjøer. Trafikken står stille over hele byen. Har man møter kan man være nokså sikker på at de blir forsinket eller utsatt. Det er ikke uvanlig at vann drypper ned vinduene og inn fra taket på kontoret, og av og til flyter vannet under terrasedøren og inn i stuen hvis slukene på verandaen ikke klarer å ta unna.

Det er kjekt når det regner (sier bergenseren). Temperaturen faller, luften renses. Vi flyttet hit i den verste perioden, på det varmeste, med temperaturer opp mot 40 – 45 grader og høy luftfuktighet. Så kom monsuntiden. Nå som denne går mot slutten kan vi se frem til deilig ”høstvær”. Endelig er det behagelig å sitte ute på terrassen på kveldene, så sant vi husker myggsprayen. Det er mulig å være ute midt på dagen uten at man føler at man smelter bort, og vi trenger ikke lenger å slå på airconditioning hver gang vi kommer inn i et rom.

Fra nå av og helt frem til mars og april er det det perfekte tidspunktet å besøke Delhi på. Så det er bare til å bestille billetter, pakke kofferten og ta turen bortover!

Dette innlegget ble publisert i Delhi. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *