Neemrana

Det er mye India i dette bildet hvis man studerer detaljene. Klikk på bildet for å se en større versjon.

Ukene går fort her i Delhi, og det kommer sjelden en torsdag uten at vi lurer på hvor uka ble av. Vi har ikke klart å komme oss så mye ut av byen som vi skulle ønske, men vi har begynt å lete etter steder som egner seg for helgeutflukter eller dagsturer. Vi har tenkt på å ta en tur til Shimla, en by som ligger i fjellene oppunder Himalaya, og i begynnelsen av juli kjøpte vi faktisk flybilletter dit, men flyet ble kansellert fem dager før vi skulle dra. Det viste seg at været er så dårlig der om sommeren at nesten alle flyene blir kansellert, så den planen er lagt på is til senere i høst.

Det er alltid mye rart å se på veiene i Delhi. Vi har lurt en del på hvor disse to var på vei. 

Lørdag for to uker siden fant vi ut at vi skulle ta en dagstur bare for å komme oss litt ut. Vi satte kursen mot Neemrana , som ligger tre timers kjøretur sørvest for Delhi, i Rajahstan. Det er et stykke å kjøre, og det er ofte kø, veiarbeid, kyr og saueflokker i veien, eller plutselige regnskyll som reduserer sikten til noen titalls meter. Men det er sjelden kjedelig.

Landskapet i Rajahstan er flatt, med noen få bratte åser spredt rundt omkring. Nedenfor en av disse åsene ligger byen Neemrana, og i åssiden over ligger det et gammelt fort som ble bygget i 1464. Fortet er nå bygget om til et hotell, og man kan dra dit for å slappe av en helg, eller bare ta en dagstur for å spise lunsj (1130-1430) og se seg rundt. Middag får man dessverre bare hvis man er gjest på hotellet.

Inngangspartiet til hotellet.

Hotellfortet fremstår som en labyrint, med masse platåer og avsatser mellom bygningene, og trange ganger og trapper mellom dem. Det er to utendørs svømmebasseng for hotellets gjester, og mange steder man kan sette seg ned og nyte utsikten. Mellom åsene på hver side av hotellet henger det lokale aktivitetstilbudet, to «zip lines», eller nesten horisontale stålvaiere. De er noen hundre meter lange og henger 40-50 meter over bakken, og de som ikke har høydeskrekk kan leie en guide og utstyr bestående av en trinse festet til en slynge som man sitter i og ta turen på vaierne mellom åsene.

Fort Neemrana er er et trivelig og fredelig sted, og en fin avveksling fra trengselen og storbykaoset i Delhi. Vi kommer sikkert til å dra tilbake en annen gang for en overnatting og for å prøve «zippingen», som vi ikke fikk med oss denne gangen.

Dette innlegget ble publisert i Ut på tur!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *