Raksha Bandhan

Det er mye som skjer denne helgen. På mandag er det Independence Day, som markerer Indias frigjøring fra Storbritannia i 1947 og i dag er Raksha Bandhan. Dette er en hindu-festival som feirer forholdet mellom søstre og brødre.

Søstrene knytter fargerike silkebånd (rakhis) rundt håndleddet til sine brødre. Båndet er et symbol på søskenkjærlighet og ansvaret søsken har for hverandre. Når båndet er knyttet lover brødrene at de skal beskytte sin søstre. Tradisjonelt sett gir brødrene også små gaver til sine søstre på denne dagen.

Raksha

Festivalen feires over hele landet og samler hele familien til fest. Dersom man ikke har en søster eller bror finnes det alltid en fetter, kusine eller annen slektning som kan fylle den rollen.

Dette er ikke en offisiell fridag, men det er vanlig at folk får (eller tar) fri store deler av dagen. Skulle man ha en avtale med en håndverker som har forsikret om at han kommer til tross for Raksha Bandhan, så vil man ende opp med å vente forgjeves. Er det hindufestival, så skal det feires.

Dette innlegget ble publisert i Kultur. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *