Some Like It Hot

Noen er mer glad i sterk mat enn andre, men når man er i India har man ikke alltid like mye valg. Bestiller man ”non spicy” mat på restaurant får man nesten bestandig servert retter som er langt fra milde. Alt inneholder chili i en aller annen form. Og chilien du får tak i her er sterk. Mye sterkere enn det ”tamme” pulveret man får kjøpt på butikken hjemme.

Til og med på fast food-restaurantene står valget mellom Spicy chicken eller Spicy paneer. Etter snart to måneder i Delhi har vi (les Annabelle; Anders er på ingen måte like pinglete i matveien) lært oss å sette pris på litt sterkere mat enn det vi er vant til fra det norske kjøkken. Vi lærte fort at yoghurt, ekstra mye ris og brød gjør matopplevelsen litt mer behagelig.

India er et paradis for alle matglade mennesker som liker å eksperimentere med krydder og smaker. Riktig nok er den indiske matkategorien i kokeboken vår fortsatt pinlig tynn og inneholder bare to oppskrifter (enkelte av oss har vært mer opptatt av å teste ut kake- og cookiesoppskrifter…), men derimot kan vi skryte av å ha et velutstyrt krydderskap!

Det er ikke bestandig at det engelske ordet brukes på krydderposene i butikken, så det er smart å lære seg hva ting heter på hindi.

I dag er det 14. juli og derfor blir det nok en mer franskorientert middag i kveld, men snart skal vi lære oss å lage allslags spennende indisk mat som vi gleder oss å til servere alle som kommer på besøk.

Dette innlegget ble publisert i Delhi, Mat. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Some Like It Hot

 1. Anne Marie sier:

  Veldig fin blogg dere har laget! Den gir oss som er litt langt unna og i annen del av verden et fint innblikk i hverdagen deres. Her er det feks «veldig» varmt nå vi har fine sommerdager ( og de har vi hatt forholdsvis mange av i sommer ) med mellom 25 og 30 grader……….! Nu er det godt med ferie og rolige dager uten for mange planer.

 2. Ranveig sier:

  Åh, eg kjenner eg TRENG krydder! Gratulerer med dagen :o)

 3. Aage sier:

  Franskorientert, ja 😉 Hvordan er tilgangen på ost og vin der borte? Masse klemmer, vi følger med!

  • Anders sier:

   Begge deler finnes på spesialbutikker, dyrere enn i Norge. Vi har så smått begynt å utforske indisk vin. Interessant, men kvaliteten er mildt sagt varierende 🙂

 4. Effix sier:

  Husker jeg smakte på Indisk øl der borte; veldig godt. Anbefaller.
  Fine bilder 🙂

  • Annabelle sier:

   Takk! Ja, indisk øl er veldig godt, spesielt når det er varmt eller når man spiser sterk mat!

 5. Trude sier:

  God sommer Annabelle, flott nettside og hyggelig å følge med dere på reisen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *