Klippedag

Som vi har nevnt tidligere er det veldig varmt i Delhi nå på sommeren, og på de verste dagene blir man gjennomvåt av bare å gå et par hundre meter i sola. Da hjelper det å ikke ha så fryktelig mye hår på hodet, så i går gikk vi for å klippe oss.

Anders har allerede funnet en barbersalong som han besøkte for første gang for et par-tre uker siden. Et par litt eldre karer tar hver dag med seg barberstoler, speil og alt av utstyr og setter opp butikk over gata for det lokale markedet, og man kan få både hårklipp og barbering med utsikt til en fin, grønn park.

Utstyret er ikke av det mest avanserte slaget, men de har det som trengs og er nøye med slike ting som at at kunden ser at de brekker av, pakker opp og setter inn ubrukt barberblad hver gang slik at man vet at de ikke driver med gjenbruk.

De snakker ikke så veldig mye engelsk og vi snakker enda mindre hindi, men de er veldig trivelige, og vi klarer stort sett å bli enige om hva som må gjøres. De er superrutinerte, saksa går i Edward Scissorhands-stil, og en hårklipp med obligatorisk hodebunns- og ansiktsmassasje er ferdig på litt over et kvarter. Egentlig like greit, for det blir fort varmt å sitte der selv om det er litt skygge.

Selv om karene utenfor markedet i New Friends Colony er rutinerte og flinke er de nok mer barberere enn damefrisører, så etter at Anders var blitt kvitt en del hår, dro vi videre til Oberoi-hotellet som vi bodde på de første dagene her i Delhi. Der har de en frisørsalong som ligner mer på det vi er vant til hjemmefra. Annabelle følte seg litt mer komfortabel med å la disse gå løs på håret hennes, mens Anders fikk tatt en americano og en croissant på konditoriet ved siden av. En kuriositet; kaffen kostet tre ganger så mye som hårklippen på gata.

Dette innlegget ble publisert i Delhi. Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Klippedag

 1. Armelle sier:

  AB har aldri veart saa flink med aa la folk gaa los paa haaret sitt, uavhengig av raad hun har faatt, hadde veart enkelt aa bare klippe alt vekk Bebelle

 2. kristin sier:

  Hei
  Annabell
  looking greate……………..
  fortsatt varmt , hva med og få Aders til og lage en fransk flette hver morgen?
  håper dere har det fint.
  klem Krstin

  • Annabelle sier:

   Tror det blir vanskelig… Har ikke langt nok hår lenger 🙂
   (Bevisbilde i kommentaren over)

 3. Aage sier:

  AB 60-talls! 😉 liker!

 4. mamma sier:

  Hei, Abkorthår!
  Du er nydelig! Denne frisyren kler deg virkelig. Det er kjekt å følge med på deres indiske opplevelser. Jeg gleder meg til å lese mer. Stor klem til dere begge 🙂

  • Annabelle sier:

   Tusen takk! Det er kjekt at du har laget deg en bruker, da blir det enklere for deg å følge med 🙂 Stor klem tilbake fra Anders og meg

 5. Ranveig R sier:

  Oj, det VAR jo kort og det! No har eg lengre hår enn deg for første gong i historien, trur eg (ser for meg biletet av meg og deg i sofaen hos mormor og morfar, du som 2-3-åring med tjukt, brunt, fasongklippa hår og meg som litt-stor-baby utan så mykje som eit hårstrå) 😀

  Klem til dåke begge, det er så kjekt å lese/sjå noko av det dåke får oppleve!

  • Annabelle sier:

   Ja, er det ikke utrolig? Jeg tror aldri jeg har hatt det så kort før, bortsett fra når jeg satt i den sofaen hos mormor og morfar 🙂

   Kjekt at du følger med på bloggen! Stor klem tilbake til deg og dine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *