Mangosesong i Delhi

India er den største produsenten av mango, og visstnok kommer en tredjedel av verdens mangoer herfra. Likevel er det mindre enn 1% som eksporteres til utlandet, den indiske mangoen spises opp i India. Og det forstår man godt. Den indiske mangoen smaker helt fantastisk! Den er Indias nasjonalfrukt. Lord Ganesha blir ofte avbildet med en mango, mangoblader brukes til å pynte inngangsdører, og mangomotiver broderes på sjal og silkesarier.

Nå er det mangosesong i Delhi. Det organiseres mangospisekonkurranser og mangofestivaler. Fruktselgerne selger mangoer i bøtter og spann. Da vi kom hit var det gul mangosesong, nå er det de grønne sin tur. På vei hjem fra jobb stopper vi foran en av de mange selgerne i nærheten av oss og kjøper et par mangoer gjennom vinduet. Sjåførene tar seg gledelig av prutingen. Vi ender som regel opp med å betale det samme, men det går nok litt sport i det både for dem og for fruktselgeren.

Fruktselger i Friends Colony

Søndag hadde vi en ordentlig sløvedag hjemme og vi bestemte oss for å eksperimentere litt: vi ville lage en mangokake. Etter litt prøving og feiling med uappetittlig indisk gelatinpulver og indisk gele med bismak, kom vi frem til en god oppskrift (om vi skal si det selv) med norsk sitrongele, philadelphiaost, krem og indiske mangoer. Anders og Annabelle sin mangofromasjkake var til!

Hjemmelaget mangokake

Kaken ble såpass vellykket at vi valgte å legge oppskriften inn i kokeboken vår:
Vår egen mangofromasjkake

Dette innlegget ble publisert i Delhi, Mat. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Mangosesong i Delhi

  1. Aage sier:

    Denne skal jeg prøve å lage ganske snart!! Tusen takk for oppskriften! 😉 Og takk for bursdagsgrattiser!

  2. Annabelle sier:

    Bare hyggelig! Du får si fra om kaken ble vellykket 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *