Fête de la musique 2011

Franske Betty Argo

For et par dager siden var det musikkens dag og lørdagskveld inviterte det Franske kultursenteret i Delhi til konsert… på et kjøpesenter. Kultursenteret lokket med to ”uimotståelige sexy og talentfulle sangerinner fra Frankrike og India”.

Betty Argo, en nokså ukjent gruppe fra Frankrike med kvinnelig vokalist spilte indie-rock, mens Soulmate, tydeligvis kveldens trekkplaster for de fleste som hadde funnet veien til senteret, spilte en blanding av blues og rock.

Soulmate fra India

Den siste gruppen var utvilsomt veldig inspirert av Eric Clapton, Rolling Stones og en del andre internasjonale artister, noe som gjorde at de fleste sangene virket litt kjente selv for oss som ikke hadde hørt dem før.

En gjestegitarspiller med Bollywoodsang-repertoar fikk vi også med oss.

Selve lokalet hadde en egen gjennomført stil. En stor ”F” (for Florian, som er navnet på stedet) fullstendig dekket med glitrende steiner hang inni en diger glassdiamant ned fra taket. Baren, som bare solgte importert øl, var opplyst av vekselvis blå og gule lys, og svære vakter sørget for at VIP-rommene ble forbeholdt VIP-gjestene. En liten jente på ca. 5-6 år var med sin mamma på jobb den kvelden og delte smilende ut tørkepapir til alle toalettgjestene på damedoen.

Vi hilste verken på franskmenn eller indere den kvelden, men vi fikk med oss en liten smakebit av byens nokså store fransk-indiske kulturliv.

Dette innlegget ble publisert i Delhi, Kultur. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Fête de la musique 2011

  1. Ranveig sier:

    Dåke får fortsette å skrive når dåke har tid og lyst, det er veldig kjekt å følge med litt her heimefrå.

    Eg laga forresten blomkålsuppa (modifisert, sidan eg gløymde å kjøpe chili, skal huske det neste gong) frå kokeboka i går og den falt faktisk i smak hos alle (eg har vel aldri sett Eir ete så mykje av ei suppe), inkludert hønene, som fekk restar til kvelds 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *